Frantov 2011

 5. 7. 2011 se konalo ve Frantově u Hoříněvsi u Hradce Králové setkání a přátelské polétání pamětníků RC létání. A jelikož jsem se akce osobně nezůčastnil, spojil jsem se s organizátorem Oldřichem Barvířem. Byl tak laskav a zaslal mi fotografie a pár slov. 

 

 

Frantov 2011 Frantov podruhé

  Asi před dvěma roky jsem si vzal do hlavy, že by nebylo marné se sejít se starými známými, vzít si s sebou éra – tedy pokud vás ty špejle ještě drží a poklábosit, polétat, byť někteří pod dozorem
svých odrostlých ratolestí a i nějaké to pivo vypít. To raději bez dozoru. A pokud vás ty éra už  opustily, můžete přijet taky. Pokud vás opustila žena, máte to jednodušší, pokud ne, tak ji přesvědčíte a vezmete taky. Ono nakonec éro jako éro . . . . . A když se k tomu přidá večerní polétání šílených mužů s velkou vrtulí za prdelí a kusem hadru nad hlavou, vůní opékaných buřtů z pardubického Globusu / za reklamu nemám nic / a nádhernou pěnou Krakonoše 12°, tak to nemá chybu. Pravda, musíte si umět zařídit počasí.Letošní srážka vzdušných mas nad střední Evropou na začátku prázdnin nevěstila nic dobrého. A na Medarda navíc pršelo. No ale když kolega modelář před důchodem, který zodpovědně pracuje celý život v Komořanech na počasí, tak to jde. Nebudu se rouhat, ale vyšlo to parádně. Když si vzpomenu, jak to vypadalo v pondělí večer. . . .
  Jinak létalo se opravdu se vším. Od staré dobré A1 Milana Bezra, přes nějaké ty bublinky ala épépé, zvolna ke kompozitům Karla Koudelky ml. , až k vrtulníkům mladých pánů Bednáře a Plachty. Trochu nám vylepšili / nebo zhoršili / věkový průměr, ale vše vynahradili letovými ukázkami. No a když se sejdou strejci, tak tam musí být nějaký ten dvouplošník a Piper . . .  . Jen Jarda Bašek / důchodce / se cpe mezi mladý a na jeho Eurocopteru se mu přetrhlo táhlo někde v kolektivu a tak měl povolenu výjimku. RC buginu.
  Takže bych poděkoval spolku VRZAP* za to, že se u nich na soukromém place můžeme vyvztekat, u piva poplkat a když se setmí liškám, které zde dávají dobrou noc řvát do uch naše oblíbené C&W. Letos ve složení kytary, basa, mandolína a vrzapácký vozembouch.
  A abych nezapomněl tak taky pánům Bohovicovi, Linkovi, Němečkovi, Fajlovi za pomoc při organizaci a ostatním za to že věřili předpovědi pana Černocha, kterou jsem ještě vylepšil /pro jistotu/ a přijeli.

  No a za rok zas, když třes rukou dovolí. A všem co slíbili a nepřijeli, budiž odpuštěno. Howgh.

                      Vzletem v let, Oldřich Barvíř


 
 
 
 
Další fotografie najdete zde...


květen 2024
Po Út St Čt So Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Blížící se akce

Kalendář akci KLeMČR

V odkazu najdete všechny plánované akce KLeMČR pro rok 2021.


Statistiky

TOPlist